Kleding

In onze winkel vindt u Functionele buitensport- en vrijetijdskleding voor de wandelsport, Nordic walking, vrije tijd, verre reizen, tropen, trekking, bergsport en wintersport. De merken die wij voeren zijn o.a.: Arcteryx, Schöffel, Jack Wolfskin, Fjällräven, Icebreaker, Haglöfs, Dale, Columbia, Rab, Ternua

Van deze merken hebben we over het algemeen, ondergoed, isolatiekleding, softshells, hardshells, trekkingbroeken, alpinekleding, T-shirts,overhemden en accessoires zoals handschoenen, mutsen en petten in onze collectie.

Bij het kiezen van de juiste kleding, die je nodig hebt tijdens je buitenactiviteiten is het belangrijk dat de kleding ervoor zorgt dat jou lichaamstemperatuur gereguleerd wordt. Te koud is niet fijn en te warm ook niet. Dit geldt voor tijdens de inspanning en de pauze. Om dit te realiseren is het belangrijk om je huid zo droog mogelijk te houden, vooral on frisse/ koude omstandigheden. Katoenen kleding is daarom uit den boze, omdat dit materiaal lang nat blijft. Sneldrogend en goed ademend zijn twee belangrijke termen waar de kleding aan moet voldoen.

Wasvoorschriften  

Het regelmatig wassen van uw buitensportkleding is belangrijk ook wanneer het kledingstuk niet zichtbaar vuil is. Waarom…? In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het zo dat schone kleding beter functioneert en langer meegaat. Zoutkristallen en lichaamsvet dat uw transpiratievocht achterlaat benadelen de ademende werking en het draagcomfort van uw buitensportkleding en kan er toe leiden dat uw waterdichte kleding eerder versleten raakt of zelfs de lagen van elkaar loslaten (delaminatie van de stof en loslaten van getapte naden).
Dit geldt voor zowel ondergoed, isolerende kleding en water- en winddichte kleding.